Sipi Falls - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Anouk Uiterwijk - WaarBenJij.nu Sipi Falls - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Anouk Uiterwijk - WaarBenJij.nu

Sipi Falls

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

29 Oktober 2007 | Oeganda, Kampala

Gisteren teruggekomen van een weekendje Sipi Falls, een aantal mooie watervallen vlak bij de mount Elgon op de grens met Kenia! Vrijdagmiddag zijn we vertrokken, we moesten eerst nog een lange busreis maken, wat nogal tegenviel aangezien de bus niet bepaald comfortabel was. De bussen zijn even groot als de touringcars in NL, alleen zijn er niet 4 maar 5 stoelen per rij, en in het gangpad staan ook nog veel mensen. De bus vertrekt hier pas als hij helemaal overvol geladen is, we moesten het voordat we vertrokken nog 1,5 uur volhouden met vele verkopers in de bus die maar al te graag hun schoenen, drinken, zaklampen, eten (dat was wel handig!), jasjes en nog veel meer troep aan ons als rijke Muzungu’s willen verkopen. Toen we eindelijk vertrokken, de verkopers de bus uit moesten en ik weer adem dacht te kunnen halen op n warme vrijdagmiddag, werd ik ingeklemd tussen 2 behoorlijk dikke dames, 1 op de stoel naast me, en een in het gangpad op mijn stoelleuning, niet echt een relaxte 4 uur lange reis dus… Vanuit de stad waar de bus aankwam nog 1,5 uur opgepropt in een overvolle Matatu gezeten, maar daarna ’s avonds laat wel aangekomen op een van de mooiste plekjes van Uganda! We hadden met zn 5en (Janneke, Renee, Myrte, Babiche en ik) 2 banda’s met uitzicht over de 3 sipi falls, super mooi!
Zaterdag hebben we een lange wandeling gemaakt langs alle watervallen (allemaal tussen de 50 en 100 m hoog), we hebben ze alledrie van boven en onder gezien, mooie wandeling! Maar zondag hebben we toch wel een van de gaafste dingen hier in Uganda gedaan! We zijn gaan abseilen naast de hoogste Sipi waterval, 95 m!! Doodeng om over de rand te stappen en je te laten hangen boven de afgrond, maar toen ik eenmaal daar hing was het echt super vet!! Je kon heel ver kijken en je hing vlak naast de waterval, zo gaaf!
Na het abseilen helaas weer een lange reis terug voor de laatste 1,5 week ziekenhuis en Kampala… De tijd hier zit er al weer bijna op helaas, is echt omgevlogen, volgende week zaterdag ben ik alweer terug in Maastricht, wel zin om jullie allemaal weer te zien!! Tot snel! Dikke kus!

• 29 Oktober 2007 - 14:27

Je Buurvrouw:

Hey Anouk!
    Leuk verhaaltje! (wel een beetje kort, haha!) Ik heb mensen maar even naar jouw site verwezen, want ik heb nu echt zo'n irritant toetsenbord, dat ik geen zin heb om een lang verhaal te typen ;)
    'k Heb zin in de uiensoep straks!
    xx Janneke

• 29 Oktober 2007 - 17:27

Janine:

Anouk je bent echt m'n held. =P Hoe vet!

• 05 November 2007 - 21:41

Elise:

Anouk!

Nog maar heeeeelll eventjes... Oh oh oh, jij zal moeten wennen aan het kille, gure weer in Nederland! ;) Haha, nee het valt mee... Ik ben blij dat ik je kan aflossen in Afrika, wat zou het continent zonder ons moeten!

Tot over nog eens drie maanden!

kus, Elise