Uitstapjes enz.
Door: Anouk
Blijf op de hoogte en volg Anouk
18 Oktober 2007 | Oeganda, Kampala
Heeee!
Na 2 weken is het wel weer tijd voor een nieuw berichtje op mn weblog. Eerst een stukje over the fun things, de weekend-uitstapjes enz, en daarna op speciaal verzoek wat meer over een dagje ziekenhuis.
Afgelopen weekend zijn we met zn 8en (Janneke, Myrte, Babiche, Renee, Rianne, Rutger, Emiel en ik) naar de Sesse-eilanden in t Victoria meer gegaan. Daar hebben we eigenlijk niet heel veel bijzonders gedaan, was n lekker relax-weekendje. We hebben een wandeling over t eiland gemaakt, n stukje door t regenwoud en door een vissersdorpje gelopen, lekker op t strand gelegen, fftjes in t meer gezwommen, en allebei de avonden bij het kampvuur op het strand gezeten. Ook veel spelletjes gedaan, t weerwolvenspel bij t kampvuur, toepen, rikken (kunnen ze hier ook, leuk!), Take 5 en aan t eind van de avond voelde niet iedereen zich meer even goed na een potje Kingen. Maar we hebben ons goed vermaakt! Het enige minpuntje waren de duizenden vliegjes op de campsite. We moesten zondag helaas weer om 6 uur op staan om de veerboot terug te halen. Wel een beetje jammer, we waren na ons relax weekendje nog minder uitgerust dan we van te voren waren…. Al behoorlijk moe na Renees verjaardagfeestje donderdag. Het feestje was overigens wel heel gezellig! ‘s middags met Janneke, Renee en een Ugandees meisje uitgebreid geluncht en ‘s avonds met de hele groep naar de Japanner gegaan. Daar hebben we heerlijke tapanyaki gegeten (je zit dan met zn allen rond een bakplaat waar de kok voor je neus alles klaarmaakt). Na het eten zijn we naar de Steak Out geweest, dat is echt de gezelligste bar hier! Het is een open lucht café met pooltafels en hele leuke muziek, donderdag was t rock night, erg gezellig!
Verder hebben we de afgelopen 2 weken niet heel veel bijzonders meer gedaan. Nog een aantal avonden film gekeken thuis, een keer film gekeken in de Irish pub (wat nogal tegenviel deze keer, slechte film), een middagje gaan zwemmen in t hotel waar we eerder ook al gezwommen hadden, nog een keer op stap geweest in de Steak Out en 2 avonden gepoold met Duncan (de pre-intern van neurologie), natuurlijk ook weer in de Steak Out! Ook ben ik nog een middagje met Renee en een meisje die zij kende van de afdeling meegeweest naar de kerk, was ook wel een bijzondere ervaring! De kerk was niet echt een kerk, maar meer een klein zaaltje met klapstoeltjes waar een stuk of 30 mensen bij elkaar komen, liederen zingen en een aantal mensen stukken uit de bijbel bediscussieerden. Het was heel anders dan ik gedacht had, heel vrolijk ook met al dat zingen tussendoor!
Vorige week dinsdag heb ik een lekker dagje in mn eentje gehad. Het was de 45e Independence Day van Uganda, en de president (Museveni) kwam een toespraak houden op de Kololo Airstrip. Zou er eigenlijk met Babiche en Renee naar toe gaan, maar toen ik daar aan kwam waren ze al weg omdat ze er niet zoveel aan vonden. Ik vond het wel leuk om daar een beetje rond te lopen, het was heel druk, leuk om mensen te kijken. En ook lekker om even alleen rond te lopen en rustig aan te doen als je de hele dag tussen zoveel mensen zit. T enige nadeel was dat je door heel veel mannen aangesproken wordt die met je willen trouwen omdat je Mzungu bent, maar als je gewoon doorloopt laten ze je wel met rust en heb je er verder niet veel last van.
Nou, dat was t verhaaltje over alle belevenissen in onze vrije tijd, het stuk over het ziekenhuis zal ik er vanmiddag nog op proberen te zetten, eerst nog even terug naar de afdeling nu!
18 Oktober 2007 - 13:15
Lutgart:
Mooi om weer eens iets van je horen Anouk! Wat een zwarte japanners hebben ze daar. Ben ook wel benieuwd naar je ziekenhuisverhalen.
groetjes voor nu!
L&M -
18 Oktober 2007 - 14:00
Myra:
Mooooi (ben beniewd naar de nieuwste ER Africa)