Kampala! - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Anouk Uiterwijk - WaarBenJij.nu Kampala! - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Anouk Uiterwijk - WaarBenJij.nu

Kampala!

Door: Anouk

Blijf op de hoogte en volg Anouk

03 September 2007 | Oeganda, Kampala

Hee allemaal!!
Hoe is het daar in Nederland? Gaat alles goed? Ik ben goed in Kampala aangekomen! De reis ging goed, en gelukkig stond er op het vliegveld in Entebbe nog iemand op me te wachten. Al 1,5 uur! We hebben namelijk in Addis ababa een tussenlanding gemaakt waar we niet verder konden vanwege 2 missing passengers. Na 100 keer alle passagiers geteld te hebben, iedereen zn paspoort gezien te hebben, en de 2 vermisten omgeroepen te hebben konden we eindelijk weer verder.
De autorit naar het guest house was al een hele ervaring, zo raar om hier te rijden! Het is echt het typische beeld van afrika: hele modderige, stoffige wegen, kleine oude huisjes, vaak zonder deuren, met alleen een lap stof voor de deuropening, (hele mooie!!) Afrikaanse kindjes die over straat rennen tussen het drukke verkeer, ik heb mn ogen uitgekeken!
Gisteren hebben we nog wat met zn allen door Kampala gelopen. Je wordt wel door iedereen bekeken (meestal gelukkig op een positieve manier), er lopen hier nauwelijks blanke mensen rond (wel een albino-neger die nogal opviel hier!). Kampala is heel druk, maar ik voel me hier op zich wel veilig.
Het huisje waar we slapen is prima, we hebben een eigen keuken en een grote woonkamer en een aantal slaapkamers. Omdat er nu nog een aantal andere gasten waren hebben we de eerste nachten met zn 5en op een kamer geslapen, maar deze week krijgen we 2 persoonskamertjes.
Vandaag hebben we de eerste dag in het ziekenhuis gehad. Deze week loop ik samen met een ander meisje mee op de Cardiologie afdeling van interne. t is heel raar om hier in het ziekenhuis rond te lopen, het is zoooo anders hier. Het was wel schrikken toen we de afdeling Interne geneeskunde binnenkwamen, om te zien hoe mensen er hier bij liggen, met heel veel mensen bij elkaar in een soort zaaltje, op de tocht, en soms zelfs in de gang waar geen ramen in zitten en waar mensen net (toen het plotseling keihard begon te regenen) gewoon nat werden :s En de kakkerlakken lopen hier over de vloer.
De artsen en andere studenten zijn op zich wel aardig, al weten ze op onze afdeling niet zo goed wat ze met ons aan moeten. Het is wel moeilijk om mee te krijgen wat er met een patient precies aan de hand is, ze praten hier engels met een raar accent, en ze praten zo verschrikkelijk zacht! Maar daar zullen we nog wel aan wennen. De patienten praten bijna allemaal Luganda, alleen de rijkere mensen (en die liggen over het algemeen niet op deze afdeling of in dit ziekenhuis) praten engels. Met de patienten is dus niet echt goed te communiceren, maar misschien krijgen we nog wat lesjes Luganda, ben benieuwd!
Ik heb trouwens een Ugandees nummer voor degenen die me via Skype willen bellen: +256-773465777. Voor smsjes kunnen jullie een nerderlands nummer gebruiken, ik heb de simkaart van mn moeder. Ik heb het nummer hier helaas niet bij de hand, dus zou fijn zijn als iemand die het wel heeft het even hieronder als reactie erbij zou kunnen zetten! Dankjulliewel voor de smsjes en reacties op de site, leuk wat van jullie te horen! Laat maar weten hoe het daar allemaal gaat!
Nou, ik moet weer verder! We krijgen nu een rondleiding door het ziekenhuis. Ik zal volgende keer even kijken of ik ook foto's op de site kan zetten, al heb ik er nog niet zoveel gemaakt.
Hoop jullie snel te spreken! (Msn werkt hier helaas niet, er zit geen windows op de computers)
Dikke kus! xx

• 03 September 2007 - 13:02

Janine:

Wooh Anouk, klinkt wel echt leuk! Ben blij om wat van je te horen vanuit Kampala! Ik ga zo dadelijk gauw Skype installeren, al heb ik nog geen headset, maar daar kun je ook mee chatten toch? We spreken elkaar snel! Kuss

Anouk's nederlandse nummer is:
    +31645346732

• 03 September 2007 - 14:20

Myra:

Hallo!
    Nou, je klinkt al helemaal op je plekje, ben echt supertrots op je! Het is vanuit hier haast niet voor te stellen wat je daar allemaal ziet en hoe het land eruit ziet. Ik verheug me in elk geval op meer verhalen!
    Liefs!!

• 03 September 2007 - 16:07

Melanie:

Goed om van je te horen dat de reis enzo allemaal goed is verlopen!! En die mooie bruine kindjes had ik ook wel willen zien rondrennen daar! Zie al wel een beetje voor me hoe dat eruit zal gezien hebben! Super! Fijn dat je zegt dat je je opzich wel veilig voelt daar! Scheelt natuurlijk inderdaad ook dat jullie met en hele groep zijn waardoor het al wat fijner voelt allemaal.
    Iedereen weet natuurlijk dat alles daar anders zal zijn dan hier, wat je vertelde van het ziekenhuisje enzo, maar je ervaart het natuurlijk pas echt als je echt daar bent! Lijkt me heel moeilijk! Maar ook wel weer super interessant natuurlijk.
    Anouk en wacht op de foto's, benm benieuwd! Maak zo veel mogelijk foto's zou ik zeggen, want je komt hier maar 1 keer en dat ga je je hele leven niet meer vergeten!

Kus

• 03 September 2007 - 16:37

Jos En Renske:

Hoi Anouk,
    Leuk om te horen dat het goed bevalt allemaal. Opa en oma wilden ook nog reageren, maar dat lijkt moeilijk te gaan. Ze hebben je bericht wel gelezen. Kijken of dit bericht wel lukt.

Het ga je heel goed. Wij zijn ook heel benieuwd naar foto's.

We missen je.

• 04 September 2007 - 10:33

hoi lieve Anouk,
    Wat een avontuur tot nu toe al hè. We leven natuurlijk met je mee en hopen goede berichten te blijven krijgen.

• 04 September 2007 - 10:37

Opa En Oma:

Nu het vervolg : hoe het hier gaat? Niet helemaal goed. We hadden thuiszorg kunnen gebruiken. Oma snachts in het donker op de slaapkamer gevallen: geneusde onderrugspieren en opa liep bij dat evenement een gekneusde hand op.

• 04 September 2007 - 10:43

3e hoofdstuk:
    dankzij de westerse luxe met kan-en-klaar-maaltijden, supermarkt om de hoek, relaxstoelen, enz. gaat het toch best.
    We zijn nieuwsgierig naar je volgend bericht.
    Hoi Anouk en succes in je avontuur.

• 04 September 2007 - 15:15

Fabs:

Ben ik nou de enige die geen berichtjes kan plaatsen, of er eerst 300 keer ove moet doen voordat hij er staat???

• 04 September 2007 - 15:16

Fabs:

Ow nu lukt t dus wel :-D

Nou bij deze: Heej anouk

al leuke vehalen om mee te beginnen. Ik vind het egt super spannend voor je. Dit word egt een super ervaring voor je. Ik wens je alvast heel veel plezier en go kick some ass daar in het zuiden ;-)

groetjes xxx

• 05 September 2007 - 18:37

Lutgart:

Hei Anouk,
    Echt leuk om je verhaal te lezen! Heel herkenbaar als je net de "blanke masai"hebt gelezen! Ik heb nu ook het derde boek dat gaat over haar terugkeer na 14 jaar ten tijde van de verfilming. Het boek beschrijft heel gedetailleerd over het land, de mensen en wat het met haar doet. Zoals gezegd, ik heb het boek uit en ik verheug me op de beschrijving van jou avonturen. Dan wordt het allemaal nog veel echter ... al denk ik dat je het moet beleven. Ik ben niet een beetje jaloers op je hoor!... maar echt hartstikke!
    Meisje, geniet ervan en fijn dat wij op afstand kunnen meegenieten.

XX L&M

• 05 September 2007 - 18:37

Elise:

Anouk!!! Hoe is het daar? Ben je al een beetje gewend? Het klinkt in ieder geval wel al allemaal ontzettend spannend en boeiend. Ik vind het wel grappig dat de mensen daar ook al zo zacht praten, in Zuid-Afrika was dat ook al zo... Van die schuwe mompelende en fluisterende mensen!
    Ben benieuwd naar je volgende verhalen! ;)

xx Elise

• 07 September 2007 - 16:21

Mayk:

Leuk om te lezen :D:D

• 08 September 2007 - 09:26

Mariska:

Heee Nouk! Wat een avontuur...!Echt heel knap dat je dit doet en fijn te horen dat het goed met je gaat. Ben erg benieuwd naar meer verhalen en fotos!Jammer dat je geen msn hebt:S Dikke kusx

• 09 September 2007 - 15:15

Karla:

Hallo Anouk,
    Ik vind het heel leuk om je belevenissen te volgen.De eerste dagen zullen wel een cultuurshock veroorzaakt hebben. Ik wens je een goede tijd toe.

lieve groet karla

• 10 September 2007 - 10:18

Jorik En Naomi:

Heej Anouk!
    Zo te horen heb je het wel leuk daar, We zijn erg benieuwd hoe het er daar uit ziet. Misschien kun je binnekort wat foto's doorsturen. Lijkt ons idd heel akelig om te zien hoe die patienten er daar bij liggen, maar jij kunt vast en zeker je steentje bij dragen. We gaan hier ook skype installeren dus dan spreken we je snel! Heel veel plezier en succes daar! xx Jorik en Naomi..

• 11 September 2007 - 10:56

Reinhilde:

Ha Anouk,
    Geweldig dat je daar zit! Het zal een hele ervaring voor je zijn! Hopelijk lukt het jullie om nog wat Luganda te leren, een paar woorden kan al veel betekenen. Fijn om zo wat van je te volgen! Hartelijke groeten,
    Reinhilde(en nu maar hopen dat zelfs je oude tante tot communicatie via dit moderne medium in staat is..),

• 12 September 2007 - 08:57

Janine: